sunnuntai 6. heinäkuuta 2008

Kissan kynnen leikkaaja ja "siedätystä"


Todella hyvän kuvauksen itämaisista kissoista löysin Black Bellesin sivuilta, oikein nauratti kuin luin sitä. Niin hyvin kaikki kolahti kohdalleen. Jo nyt näkee, että nämä ovat todella suuria persoonia, jotka eivät todella jätä kylmäksi.

Tänään siivottiin ja pojat tarkkailivat imuria silmä kovana. Sirius tulee jo ihan imurin viereen, mutta Dobby on edelleen sitä mieltä että imuri on hieman pelottava. Ei se mitään, eihän Röllikään nauti imuroinnista, mutta pakko on välillä siivota sillä 5 henkinen perhe ja 5 lemmikkiä (koira + 2 kissaa + 2 hamsteria) saavat sellaisen sotkun aikaan että ei sitä loputtomasti voi edes "sillä verukkeella sietää ,että lapset ovat "siedätys hoidossa ja totuttelevat kaikenlaisiin pölyihin, pöpöihin ja karvoihin :)". Siivoomisesta tälläisessä huushollissa ei loppua tule, on vain opittava sietämään arjen kaaosta sillä muuten ilma olisi täynnä emännän huutoa ja stressi kuolema korjaisi hyvin pian. Talossa kun oman perheen lisäksi kulkevat vielä lasten kaverit (ja hyvä niin) niin kaikki ei todellakaan koko ajan ole tip top. Aina on sekaan mahduttu ja siivousta harrastetaan tasaisesti ja fiiliksellä :).

Miehen aika on mennyt autotallin edustan laitossa, joten kiipeilypuun tasot on rakentamatta, mutta hiljaa hyvää tulee. Katit ovat kyllä hyvin keksineet puun tarkoitukseen ja Sirius suorastaan käy keikistelemässä kiipeilupuun "latvassa".

Kynsien leikkuu on todella tarpeen viikottain sillä muuten huonekalut saa kyytiä ja kiltisti ovat pojat antaneet kyntensä leikata. Rölli, jonka kynnet on ihan mustat, seuraa hieman huolestuneena toimenpidettä, sillä se tietää että emännän sakset voivat lipsahtaa vahingossa ja kynnestä tulla liian lyhyt (hermoon menee). Onneksi Siriuksen ja Dobbyn kynnet on kirkkaat ja hermo näkyy hyvin eikä ole vaaraa leikata liikaa, eikä Röllin kanssakaan kuudessa vuodessa ole tapahtunut kuin 3 lipsahdusta kun jätkä on liikahtanut kesken leikkuun. Ne se kyllä jaksaa muistaa (vaikka kaikkia emännän pyyntöjä ei muistakaan snauserimaiseen tapaan), nätisti kyllä pysyy paikallaan, mutta jäykkänä lukee rukouksia ja huolestuneesti vilkuilee emäntää valmiina kiljaisemaan.

Ei kommentteja: